112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız Çağrılara Cezalar Artıyor

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız Çağrılara Cezalar Artıyor

Geçen yıl 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıların yüzde 34’ü asıllı, yüzde 38’i anons sırasında kapatılan, yüzde 28’i ise asılsız çağrılar olarak belirlendi. Bu yılın ilk üç ayında ise asılsız çağrı oranı yüzde 30 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün ele alınacak Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin yapılan etki analizine göre, asıllı, anons sırasında kapanan ve asılsız çağrıların oranları geçen yıl için de bu yılın ilk üç ayı için de benzer sonuçlar ortaya koydu.

Öneriyle, Kabahatler Kanunu’nda yer alan asılsız çağrı ve ihbarlara yönelik idari para cezalarının artırılması planlanıyor. Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla ısrarla arama yapanlara verilen 250 liralık idari para cezası 1500 liraya çıkarılacak.

Çağrı Merkezi’ne asılsız ihbarda bulunan kişilere ise, olay yerine giden ekipler tarafından tespit edilmesi durumunda 15 bin lira idari para cezası uygulanacak. Bu fiillerin tekrarı halinde ceza miktarı iki katına çıkartılacak.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları ve gerekçeleri dikkate alınarak hazırlanan teklifle, kamu kurum ve kuruluşlarında uzman yardımcısı ve uzman istihdamı kariyer meslek olarak belirleniyor.

Şu anda kamu kurumlarında merkez teşkilatlarında 12 bin 262 uzman ve 3 bin 284 uzman yardımcısı, taşra teşkilatlarında ise 31 bin 347 uzman ve 6 bin 235 uzman yardımcısı olmak üzere toplam 37 bin 582 uzman ve uzman yardımcısı görev yapıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Oguzhan Sarı – Politika

Related Posts

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

İBB’den aşırı sıcaklara karşı sağlık uyarısı: Gölgede durun, bol su için

Yağmur sonrası deniz enfeksiyonlarına dikkat!

Özellikle sağanak yağışların ardından denize girilmesinin, çeşitli sağlık risklerini de beraberinde getirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Öztürk, “Yoğun yağışların ardından dere, kanalizasyon ya da yüzey suları denizle buluşur. Bu sular, çeşitli mikroorganizmalar, bakteriler ve hatta parazitlerle yüklü olabilir. Bu da, çocuklarda mide-bağırsak enfeksiyonlarından kulak iltihabına, cilt döküntülerinden göz enfeksiyonlarına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir” dedi.

Yaz aylarında kalın giyinmek ‘pişik’ riskini artırıyor

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte kalın kıyafetler giymeye devam edenlere, Dermatolog Dr. İnci Deniz İnanç’tan önemli bir uyarı geldi. Dr. İnanç, yaz aylarında kalın ve sentetik kıyafetlerin “pişik” riskini artırdığını söyledi.

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Uzmanı uyarıyor: Skolyoz tedavi edilmezse kalıcı sağlık problemlerine yol açabilir

Kemik sağlığında sessiz üçlü: Kalsiyum, D Vitamini, K2

Süt içmek yetmez. Kalsiyum, D vitamini ve K2 vitamini birlikte çalışmadan kemikler güçlenemez. Eksik ya da fazla dozlar ters etki yaratabilir. Yalnızca kalsiyum alıp D vitamini eksik bırakılırsa, kemik yerine damarlara kireç oturur. K2 vitamini olmadan bu kireçlenme hızlanabilir.

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri